Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 13/2 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7πμ-11πμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8πμ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ





ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΛΕΦΤΑ  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ –ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΔΙΤ –ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΒΑΕ

ΠΕΜΠΤΗ 13/2 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7πμ-11πμ
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8πμ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                              
            Όλοι έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και στελεχών της Ν.Δ., για την δημιουργία δομών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της γρίπης, του κορονοϊού και για προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση αυτών των δομών. Η φούσκα των δηλώσεων Κικίλια για «νέες δομές και προσλήψεις» έσκασε αφού τελικά καμία πρόσληψη δεν έγινε, αλλά με «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» του Διοικητή της 1 ΥΠΕ μετακινούνται τουλάχιστον 15 νοσηλεύτριες από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ΜΕΘ- ΜΑΦ διάφορων νοσοκομείων (ΚΑΤ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΚΟΡΓΙΑΛΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ κ.α). Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 1 ΥΠΕ «ανακαλύπτει» πλεονάζον προσωπικό και εφαρμόζει την «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων ωμά και κυνικά.
            Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης πέντε συναδέλφισσες που πρόκειται να μετακινηθούν ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 1 ης ΥΠΕ και η αντιμετώπιση που έλαβαν ήταν  ισάξια του «εντέλλεσθε»: προσβολές, απαξίωση, εκφοβισμός, εκφράσεις όπως «η κυβέρνηση αποφασίζει κι εσείς είστε υποχρεωμένοι να εκτελέσετε», «αν δεν παρουσιαστείς θα σε στείλω πίσω», «ποια είσαι εσύ που θα κρίνεις την απόφαση», δείχνοντας τον πανικό, τον αυταρχισμό και εν τέλει αποκαλύπτοντας την γύμνια της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
            Οι συναδέλφισσες επιχειρήθηκε να εκβιαστούν και να εκφοβισθούν αλλά σε αυτή την μάχη δεν είναι μόνες τους! Την επόμενη μέρα όταν και έγινε διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων του Άγιου Σάββα στην 1 ΥΠΕ ο κ. Στάθης εμφανίστηκε καθησυχαστικός και έσπευσε να διαψεύσει ότι είχε διατάξει και απαξιώσει τις νοσηλεύτριες, δείχνοντας πόσο ευάλωτη είναι η κυβέρνηση και οι άνθρωποι της στις οργανωμένες αντιδράσεις μας.
            Το προηγούμενο διάστημα είχαμε βρεθεί σε κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του παραρτήματος του Αγλαΐα Κυριακού στην Καλλιθέα, ενώ καταγγέλλαμε τις μετακινήσεις επικουρικών γιατρών, νοσηλευτριών, εργαλειοδοτριών κτλ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή βρεθήκαμε σε κινητοποιήσεις πχ στο Αγία Όλγα για την αναβολή 100 και πλέον χειρουργείων λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού. Απαιτούσαμε μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι θέλει να διαλύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και να προχωρήσει σε ΣΔΙΤ. Το παράρτημα της Καλλιθέας τελικά δεν έκλεισε αφού κάτω από την κατακραυγή δόθηκαν «δανεικοί» δύο γιατροί από τα ΤΟΜΥ, ενώ αντί για προσλήψεις μαθαίνουμε για συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ με το ίδρυμα Νιάρχος για την «ανάπλαση» των Νοσοκομείων μας.
            Οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ και τα υπόλοιπα τμήματα των νοσοκομείων μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς. Δεν περισσεύει κανένας και καμία! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια ότι δήθεν «δίνουν μάχη» και «είναι έτοιμοι», κάνοντας μπαλώματα, κάνοντας το προσωπικό λάστιχο και με τέτοιου  είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Είναι τουλάχιστον παράλογο αλλά και καταστροφικό να ανοίγεις κρεβάτια ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο κλείνοντας ταυτόχρονα αντίστοιχα κρεβάτια σε άλλα. Χρειάζονται δημόσιες δομές, μόνιμο προσωπικό, εκπαίδευση και άμεσα προσλήψεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από ΣΔΙΤ. Η απαξίωση του Ε.Σ.Υ. είναι δολοφονική για την Δημόσια Υγεία, ακόμα πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό και την γρίπη, εμπρός λοιπόν με απεργίες να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου