Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Κ. Υ. Καλλονής, Δωρεά ασθενοφόρου από Γερμανούς πολίτες!









Δωρεά στο Κέντρο Υγείας Καλλονής έκανε ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών, οι οποίοι γνωρίζοντας τη κατάσταση στο νησί μας ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο τις αρχές στην περίθαλψη των μεταναστών!

Ένα ζευγάρι Γερμανών απο το Göppingen της Γερμανίας, εν ονόματι Maren Huber και Ralf Hokenmaier, δημιούργησαν μια ομάδα στο facebook με το όνομα "Hilfe für lesbos". Μέσω αυτής της ομάδας, πολίτες της Γερμανίας αλλά και Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, έδιναν χρήματα με συγκεκριμένες πληροφορίες και τελικά συγκέντρωσαν ένα πολύ καλό ποσό, αγοράζοντας ένα ασθενοφόρο με τον εξοπλισμό του αλλά και φάρμακα, για να το δωρίσουν στο Κ.Υ. Καλλονής, το οποίο βοηθά και περιθάλπει δεκάδες μετανάστες.

Το ταξίδι τους από τη Γερμανία για να φέρουν το ασθενοφόρο διήρκεσε 3 ημέρες και ήρθαν μέσω Ιταλίας!

Μαζί με το ζευγάρι αυτό από Γερμανία, ήρθαν κι ακόμη δυο πολίτες απο τη Γερμανία, με τροχόσπιτο το οποίο ήταν γεμάτο ρούχα, παπούτσια και φάρμακα για να τα δώσουν στους μετανάστες. Ερχόμενοι προς Καλλονή, τα παραπάνω πράγματα τα άφησαν στο κέντρο του Καρά Τεπέ.

Μια κίνηση η οποία είναι άξια θαυμασμού και ήθους, απο την οποία πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι, σε ότι αφορά την αλληλεγγύη.


Πηγή: kalloninews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου