Ακέφαλα παραμένουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας τους τελευταίους μήνες παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.
Τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια παρουσιάζουν πλέον έντονα σημεία κατάρρευσης καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και άρχισαν να απομακρύνονται οι πρώτοι παλαιοί διοικητές, όλες οι διαδικασίες έχουν παγώσει στο ΕΣΥ.
Μέχρις στιγμής η επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες προσωπικές συνεντεύξεις σε υποψηφίους εφόσον προηγουμένως έχει …ξεσκαρτάρει τη λίστα με τα βιογραφικά.
Οι πρώτες συνεντεύξεις έγιναν όπως λένε πηγές σε υποψηφίους των νησιών αλλά και των περιοχών όπου υπάρχει το προσφυγικό πρόβλημα.
Θα ακολουθήσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και μετά τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Θα ακολουθήσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και μετά τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Και η διαδικασία δε μοιάζει να μπορεί να επισπευσθεί καθώς προσωπικές συνεντεύξεις πραγματοποιούνται μόλις 2 φορές της εβδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή (13:00-21:00), γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ότι για να ολοκληρωθεί το κύμα των κατ ιδίαν επαφών θα πρέπει τουλάχιστον να τελειώσει ο Μάιος. Άλλωστε μεσολαβούν και οι γιορτές του Πάσχα και είναι άγνωστο πόσες συνεντεύξεις θα είναι δυνατόν να γίνουν.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καθυστερήσεις δεν είναι τυχαίες καθώς σε πολλούς κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ έχει προταθεί να αναλάβουν κάποιο μεγάλο νοσοκομείο, αλλά οι περισσότεροι αρνούνται.
Καλά γνωρίζοντες έλεγαν
πως και να ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις και πάλι θα πρέπει να γίνει
εισήγηση στον υπουργό ώστε να δοθεί η τελική έγκριση για τους διορισμούς. Εξ αυτού συμπεραίνεται ότι οι διοικητές της Αθήνας δε θα φθάσουν στα νοσοκομεία πριν τον Ιούνιο, χωρίς βέβαια να υπολογίσει κανείς και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις όπως για παράδειγμα έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, που θα έφερνε τα πάνω κάτω στη διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι οι αναπληρωτές διοικητές θα διορισθούν μετά τους διοικητές, επομένως …καλό Φθινόπωρο.
Στο μεταξύ όμως τα νοσοκομεία όχι απλά παραμένουν ακέφαλα αλλά ενίοτε και χωρίς ούτε τον προσωρινό διοικητή που έχει ορισθεί ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας.
Ενδεικτικό είναι πως στην περίπτωση απουσίας του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητού, εξωδίκως την ευθύνη του νοσοκομείου αναλαμβάνει ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει κάτι σχετικό στις περιπτώσεις αυτές.
Μ αυτά και μ αυτά όμως αγορές και προμήθειες δε γίνονται, αποφάσεις δε λαμβάνονται και τα νοσοκομεία παραμένουν εν μέσω κρίσης στο …έλεος του Θεού.
ΠΗΓΗ: http://www.healthreport.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου