Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



To 1887 οι νοσοκόμες έπρεπε να ακολουθούν αυτούς τους 9 κανόνες. Ο 8ος θα σας σοκάρει!
To 1887 οι νοσοκόμες έπρεπε να ακολουθούν αυτούς τους 9 κανόνες.

Όταν ακούμε τη λέξη “ήρωας” σκεφτόμαστε συνήθως αυτούς που μπαίνουν μέσα σε φλεγόμενα κτίρια, πολεμούν στα πεδία μάχης ή μας προστατεύουν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Kαι ενώ αυτές οι πράξεις είναι όντως ηρωικές και αξίζουν το σεβασμό μας, υπάρχουν και πολλά άλλο επαγγέλματα που δεν παίρνουν πάντα τόση αναγνώριση.

Πρώτη στη λίστα; Νοσηλευτική. Όχι μόνο σώζουν ζωές, αλλά μας ανακουφίζουν και μας συμπαραστέκονται όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο
Γυρνάμε 128 χρόνια στο παρελθόν, στο έτος 1887. Τότε, οι νοσοκόμες έπρεπε να ακολουθούν ένα αυστηρό σετ από κατευθύνσεις , με κανόνες που φαντάζουν κάπως παράξενοι και περιοριστικοί τη σήμερον ημέρα
Εκτός από το να προσέχει 50 ασθενείς, κάθε νοσοκόμα έπρεπε να κάνει κάθε ένα από τα παρακάτω.

1. Καθημερινά σκούπιζαν και σφουγγάριζαν τα πατώματα της πτέρυγάς του, ξεσκόνιζαν τα έπιπλα και περβάζια.
2. Φρόντιζαν την θερμοκρασία του δωματίου
3. Κάθε νοσοκόμα γέμιζε καθημερινά λάμπες και έφτιαχνε το φιτίλι
4. Τα σημειώματα από τις νοσοκόμες ήταν πολύ σημαντικά στη δουλειά των γιατρών. Για αυτό έφτιαχναν προσεκτικά τα στυλό τους.
5. Κάθε νοσοκόμα πήγαινε 7 το πρωί για δουλειά και έφευγε 8 το απόγευμα, εκτός από τη Κυριακή που φεύγαν στις 2 το μεσημέρι.
6. Οι απόφοιτες νοσοκόμες που τα είχαν καλά με τον προϊστάμενό τους έπαιρναν ένα απόγευμα τη βδομάδα ελεύθερο ή πιθανότατα και δύο, αν πηγαίναν τακτικά στην εκκλησία.
7. Κάθε νοσοκόμα έπρεπε να κάνει τις οικονομίες της από τον μισθό της για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της στα γηρατειά της.
8. Κάθε νοσοκόμα που κάπνιζε, έπινε αλκοόλ, έφτιαχνε τα μαλλιά της σε κομμωτήριο, πήγαινε για χορό συχνά σε κέντρα διασκέδασης, ήταν πολύ πιθανό να θεωρηθεί κακή στο επάγγελμά της και ανάξια.
9. Κάθε νοσοκόμα που έκανε άψογα τη δουλειά της για μία περίοδο 5 χρόνων, έπαιρναν μία αύξηση 5 cent τη μέρα.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου