Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το Κ.Υ. Νάξου χωρίς ακτινολογικό και όχι μόνο..





Πάνω  από μια εβδομάδα στην αρχή του καλοκαιριού και της τουριστικής σαιζόν που ο πληθυσμός της Νάξου αυξάνεται  κατακόρυφα ,το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κ.Υ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας . Οι ακτινογραφίες είναι βασικό εργαλείο  των ιατρών για να μπορέσουν να κάνουν διάγνωση  της πάθησης . Χωρίς αυτές δεν μπορούν να έχουν μια σφαιρική άποψη για το από τι πάσχει  ο ασθενής .Στην ουσία δεν νοείται  νοσοκομείο  να μην έχει σε πλήρη λειτουργία ακτινολογικό και μικροβιολογικό τομέα σε 24ωρη βάση .
Αφορμή λοιπόν της μη λειτουργίας του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κ.Υ. Νάξου, οι ασθενείς που χρειάζεται να βγάλουν μια ακτινογραφία μεταφέρονται με το ασθενοφόρο αν έχει η βάρδια , η με δικό τους μέσον στα δύο ιδιωτικά κέντρα που υπάρχουν στο νησί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται περαιτέρω από την όλη διαδικασία ,αλλά να επιβαρύνονται και οικονομικά διότι θα χρειαστεί να πληρώσουν τις περισσότερες φορές από την τσέπη τους την ακτινογραφία αν έχουν πιάσει το πλαφόν τα ιδιωτικά κέντρα,  κλπ. .Πολλά από τα περιστατικά που χρειάζονται ακτινογραφία είναι περιπατητικά και το ασθενοφόρο απασχολείται με αυτά,( σαν ταξί..) με κίνδυνο αν  χρειαστεί σε κάτι επείγον  να μην μπορέσει να σπεύσει γρήγορα .
Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί το ακτινολογικό και δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα ???
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ακτινολογικό τομέα ,πριν αρκετό καιρό όταν είχε έρθει ο τεχνικός της εταιρίας  από την Αθήνα είχε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί αυτό και είχε πει ότι θα χρειάζονταν ένα μηχάνημα μνήμης επιπλέον  που ήταν απαραίτητο για να μην συμβεί στο μέλλον να τεθεί εκτός λειτουργίας .Η τότε διοίκηση με επικεφαλής τον Λάμπου δεν δέχτηκε να προβεί στην αγορά του μηχανήματος για λόγους οικονομικούς ( κόστιζε τότε  3000 ευρώ ) .Τώρα λοιπόν έρχεται η εταιρία και ζητάει 7000 ευρώ για να διορθώσει το ακτινολογικό μηχάνημα. Αποτέλεσμα  της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοζαν οι διοικητές της προηγούμενης   κυβέρνησης  είναι  όλα αυτά που προαναφέραμε .Για να μην αναφέρουμε ότι το Κ.Υ. Νάξου έχει μείνει με μια χούφτα γιατρούς , με πολλές βάρδιες χωρίς ασθενοφόρο ,με ότι αυτό συνεπάγεται εν μέσω τουριστικής σαιζόν .
Οι εργαζόμενοι  του Κ.Υ. Νάξου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά για την απαξίωση και αποψίλωση του Κ.Υ και είναι ανάστατοι με την όλη κατάσταση .Έχουν καλέσει αύριο 26/06/2015 και ώρα 14:00 γενική συνέλευση των δύο σωματείων για να τεθούν όλα τα ζητήματα και επίσης  είναι σε αναμονή για το δημοτικό συμβούλιο που έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή με μοναδικό θέμα ,την υγεία στην Νάξο . Ένα  μείζον θέμα που απασχολεί όλους και όλες και το τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου