Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ...



EKAB-naxosnow.gr

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα  ΑΣΕΠ της 7Κ/2015 186 διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου  θα ενσωματωθούν στο δυναμικό του ΕΚΑΒ.
Από αυτούς τουλάχιστον 5 είναι για το παράρτημα της Μυτιλήνης .Εκεί όπως όλοι  γνωρίζουμε γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διαχειριστούν το προσφυγικό ζήτημα .Δυστυχώς όμως οι τομείς του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης λόγω  έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Τα ίδια προβλήματα υποστελέχωσης  αντιμετωπίζουν και οι τομείς ΕΚΑΒ Χίου , Σάμου κλπ  σαν πρώτη γραμμή ,αλλά και όλα τα υπόλοιπα νησιά ακόμα και η Νάξος .
Θα περίμενε λοιπόν κανείς κάτω από αυτές τις έκτακτες και αντίξοες συνθήκες η ηγεσία του υπουργείου υγείας και η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα να επισπεύσει την διαδικασία πρόσληψης αυτών των διασωστών ώστε να ενισχύσουν τους τομείς του Αιγαίου για αυτονόητους λόγους .Να σημειωθεί εδώ ότι τα οριστικά αποτελέσματα έχουν βγει από αρχές καλοκαιριού.
Λοιπόν , όχι μόνο δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα οι καινούργιοι διασώστες  αλλά μόλις πριν μερικές μέρες τους ζητήθηκε να πάνε στα κεντρικά να αποδεχθούν το διορισμό και να αρχίσουν να δίνουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται .Σε ερώτηση που έκαναν στους υπεύθυνους για το πότε θα πιάσουν δουλειά η απάντηση ήταν να μη βιάζονται και θα πρέπει να περιμένουν ακόμα 2 με 3 μήνες .Από του χρόνου δλδ και βλέπουμε ...!
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι 2 διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου από αυτή τη σειρά  είναι για τον τομέα ΕΚΑΒ Νάξου .Η Νάξος δεν έχει ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο και το γνωρίζουν οι πάντες ,από τους αρμόδιους του κεντρικού κράτους μέχρι την τοπική κοινωνία που είναι και ο τελικός αποδέκτης του όποιου τραγικού περιστατικού έχει συμβεί η θα συμβεί στο μέλλον λόγω της έλλειψης βάρδιας ασθενοφόρου καθ"όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έχουμε γράψει κατ"επανάληψη ότι ο τομέας ΕΚΑΒ  Νάξου αποτελείται από  5  διασώστες-τριες όταν χρειάζεται τουλάχιστον 12 για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση .
Οι πρώην και οι νυν ηγεσίες του υπουργείου υγείας και οι διοικήσεις του ΕΚΑΒ έχουν τεράστιες ευθύνες για την αποδόμηση  και  υποστελέχωση του ΕΣΥ και του θέματος που προαναφέραμε .Θα έπρεπε κάτω από από αυτές τις έκτακτες και τελικά  μόνιμες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και   να  τρέξουν την διαδικασία πρόσληψης της 7Κ/2015 ούτως ώστε να ενισχυθούν όλοι οι τομείς του ΕΚΑΒ που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.  
Από λόγια χορτάσαμε πλέον .
Τώρα πια ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ  έργα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2014 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), κλάδου - ειδικότητας Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας

www.dikaiologitika.gr
α οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ της 7Κ/2015 για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου